Skip links

Ultrasunete

Reconturează pielea, redă fermitatea, incurajează producerea colagenului

Societatea Americană de Chirurgie Estetică și Plastică a declarat – „Noile formule descoperite în materie de îngrijire a pielii, folosite în paralel cu ultrasunetele, permit o penetrare mai adâncă a agenților de reîntinerire pe anumite porțiuni ale pielii. Rezultatele sunt îmbunătățiri semnificative ale aspectului estetic al pielii”. 

Tratamentul are trei efecte majore: John Laszlo, M.D

  • Efecte mecanice: efectele mecanice includ un aspect foarte important, micro-masajul țesutului, estomparea cicatricilor, o mai bună tonifiere la nivelul straturilor superioare și elasticitate a pielii.
  • Efecte termice: efectele termice ale ultrasunetelor creează frecare și cresc nivelul de căldură la nivel local. Crescând metabolismul fibroblastelor și al altor celule conjunctive, crește și producția de colagen și elastină. O temperatură mai ridicată stimulează, de asemenea, circulația sangvină din zonă, aducând cu ea mai mult oxigen și elemente nutritive care ajută la vindecare. Un alt beneficiu al creșterii circulației sangvine este o mai buna circulație a limfei, ajutând la eliminarea toxinelor si a reziduurilor.
  • Efecte chimice: ultrasunetele ajuta la creșterea numărului de reacții chimice ale celulelor pentru a facilita vindecarea. Acestea scad, de asemenea, nivelul pH-ului local și cresc permeabilitatea celulelor pielii – efecte ce favorizează penetrarea ingredientelor active ale epidermei.

Masajul cu ultrasunete

Ultrasunetele au fost folosite în scopuri cosmetice încă de la începutul anilor ’80. O utilizare terapeutică vastă, controlul facil și rezultatele extraordinare, au făcut din instrumentele cu ultrasunete pentru folosință estetică, un lucru firesc. Pentru domeniul de îngrijire a pielii, majoritatea aparatelor cu ultrasunet (masaj) sunt create la 1 MHz cu frecvențe continue și pulsate. Masajul cu ultrasunete este cea mai noua tehnologie de refacere a suprafeței pielii în mod progresiv, non-invaziv și nedureros. Aceasta terapie activează celulele, revigorează fibrele pielii și întărește contracția pe loc, ceea ce previne in mod eficient procesul de îmbătrânire a pielii. După tratament, pielea este netedă și fermă, ridurile feței și liniile fine sunt reduse.

Funcția mecanică

Undele de ultrasunete acționează asupra corpului în felul următor – stimulează celulele corpului, prin masajul ușor pe care îl produc se extinde spațiul în care trăiesc celulele, ducând la mișcarea citoplasmei, rotirea mitocondriilor și vibrarea nucleului celular; stimulează și extind membrana celulara. Îmbunătățesc circulația sangvină și limfatică în zona de acțiune, și cresc gradul de penetrare a pielii a produselor de tonifiere. Ultrasunetele ajută la îmbunătățirea metabolismului și regenerării celulelor corpului.

Acțiunea de încălzire

Acțiunea de încălzire reprezintă unul dintre cei mai importanți factori terapeutici ai ultrasunetelor. Este un fel de încălzire internă, cu o creștere de aproximativ 79-80% – căldura este propagată cu ajutorul sângelui și nu este percepută de client. Această acțiune de încălzire poate schimba circulația sangvină si limfatică pentru a reduce inflamația.

Curățarea / peeling-ul cu ultrasunete

O nouă metodă de a curăța, literalmente, pielea, este cea cu ultrasunete. Pielea este umezită cu o soluție deionizată și parcursă cu spatulă cu ultrasunete pentru a „îndepărta” celulele moarte. Rezultatul este remarcabil, putându-se observa o curățare si netezire instantanee. Acest proces este complet non-invaziv și poate fi folosit chiar și pe cea mai sensibilă piele.

Funcția chimică

Funcția biochimică a ultrasunetelor își are originea în reacția la anabolism și catabolism. Anabolismul este procesul care transforma substanțele în alte componente chimice ale organismului. Catabolismul este un proces metabolic prin care celulele transformă substanțele în compuși care vor fi eliminați. Cu alte cuvinte, metabolismul celulei. Doze mici de tratamente cu ultrasunete pot promova sinteza proteinelor in interiorul celulelor, ajuta la regenerarea țesuturilor rănite și la răspândirea celulelor fibroase in organism. În procesul anabolismului și catabolismului, produsul indus este absorbit și utilizat de celule. Metabolismul accelerat al celulelor modifica nivelul pH-ului pielii până la un grad mai înalt de alcalinitate și facilitează absorbția produsului indus. Pielea se luminează și se netezește vizibil.

Procedura de tratare a pielii cu ultrasunete este blândă, non-invazivă, sigură și adecvată tuturor tipurilor de piele, de la acnee la rosacea și piele îmbătrânită. Acest tratament va fi benefic chiar și pentru cea mai sensibilă piele, fără a rezulta în niciun eritem (roseață) puternic. Dacă totuși apare un eritem, dispare rapid după tratament.

Ultrasunetele sunt in special eficiente in tratarea urmatoarelor afectiuni ale pielii

Acnee

Vibratia ultrasunetelor ajuta la destramarea depozitelor de grasime de la nivelul foliculilor. S-a demonstrat ca ultrasunetele ucid bacteriile si decongestioneaza porii avand ca rezultat o piele mai curata si mai sanatasa.

Liniile fine si ridurile

Ultrasunetele ajuta la stimularea productiei de colagen si elastina si la raspandirea lor pentru a avea o piele mai tanara. De asemenea, acestea ajuta la hidratarea pelii. „Umplerea” pielii umfla liniile fine si ridurile.