Skip links

HIFU

High-Intensity Focused Ultrasound

Prin tratramentul HIFU, tenul este revigorat și se menține tânăr mai mult timp, mai simplu, mai eficient
Fără injecție / Fără intervenție chirurgicală / Fără arsuri superficiale (laser)

Tehnologia HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) a fost dezvoltată inițial ca o procedură medicală de mare precizie, cu utilizare cu precădere în tratamente oncologice, care aplică energia ultrasunetelor focusate local, pentru a distruge țesutul bolnav sau afectat de tumoare. Datorită energiei mari din punctul focal, temperatura din zona țintă poate să atingă nivelul de 65°C-85°C în decursul a câteva secunde, distrugând țesutul țintă prin coagulare necrozată.

În tratamentele estetice, ultrasunetele focusate de mare intensitate (HIFU) sunt livrat în SMAS (Superficial Muscular Aponeurosis System), sub forma de fascie, generând o creștere a temperaturii locale în dermisul adânc și țesutul fibros. Când temperatura trece de 47°C (pragul de denaturare a proteinelor), zona de coagulare este generată. Zona afectată este umplută de țesutul/mușchiul învecinat, cauzând creșterea elasticității pielii și dispariția/atenuarea ridurilor.

Datorită mecanismului de regenerare a organismului, celulele pielii din jurul zonei de coagulare eliberează factori de creştere pentru celulele nediferenţiate care se înmulţesc, formează noi celule, fibroblaştii care vor produce mai multe fibre de colagen şi elastină. Sarcina fibroblaştilor este de a migra către leziune pentru a o vindeca (a închide rana, de a o repara cu fibre de colagen şi elastină).

High Intensity Focus Ultrasound (HIFU) – este o aplicație estetico-medicală, cu ajutorul căruia, puteți să oferiți feței un aspect cu 5-10 ani mai tânăr

Aplicații HIFU

Lifting instant sprâncene

Reducerea riduri periorbitale

Reducerea diametrului porilor

Tratamentul cicatricilor post-acneice

Îmbunătățirea aspectului riduri de expresie

Creșterea elasticității pielii prin stimularea structurii de elastină și colagen

Lifting neinvaziv față, gât, zona decolteu

Conturare facială, gușă dublă